Meny

Potatissallad med fänkål & dill

4–6 portioner

600 g kokt potatis
1/2 fänkål
1 lök
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger eller
pressad citronsaft
3 msk mild olja
2 msk hackad dill
salt och peppar

Dela potatisen och lägg i en skål. Hyvla fänkålen riktigt tunt,  gärna på mandolin. Lägg fänkålen i kallt vatten och låt dra i ca 15 minuter.

Skala och skiva löken tunt. Vispa ihop övriga ingredienser i en skål. Häll av vattnet från fänkålen och låt rinna av väl. Blanda potatis, lök och fänkål med dressingen och smaksätt med salt och peppar. Perfekt till picknick, tillsammans med varm eller kallrökt lax.

Recept: Ingela Persson

Tips dill, fänkål & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...