Meny

Gulbetor med dill och citron

4 portioner

300-500 g gulbetor
1 lök
1 msk färskpressad citron plus fint rivet citronskal
4 msk mild olivolja
salt och peppar
2 skivor valfritt bröd
1 vitlöksklyfta, riven
1 ask babyspenat
1 knippe färsk dill, hackad

Lägg den minsta gulbetan åt sidan och koka övriga betor mjuka i vatten. Skrubba den minsta betan väl och skär den i tunna skivor, gärna på en mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten.

Skala löken och skär i tunna båtar.

Skala betorna när de kokat klart. Skär i klyftor. Lägg betorna i en skål och vänd ner citronjuice, 3 msk olja och riv över citronskal. Salta och peppra. Rör runt och låt marinera en liten stund. Häll av vattnet från den skivade gulbetan.

Skär bort kanterna på brödskivorna och skär brödet i tärningar. Stek gyllene i resterande olja i en stekpanna. Smaksätt med vitlök och salt.

Blanda betorna med babyspenat, skivad gulbeta, lök och dill. Strö över brödkrutongerna innan servering.

Tips babyspenat, dill & gulbeta

Lite annat