Meny

Smörslungade rotfrukter med dill och pepparrot

4 PORTIONER

ca 600 g rotfrukter, t ex morot,
palsternacka, rotselleri
50 g smör
1/2 dl hackad dill
2 msk fint riven pepparrot
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och peppar

Skala rotfrukterna och skär i lika stora bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av.

Smält smör i en kastrull och lägg i rotfrukterna. Vänd runt och strö i dill och pepparrot. Smaksätt med lite rivet citronskal, ett par droppar citronsaft, salt och peppar.

Gott till exempelvis ugnsstekt lax eller annan stekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips dill & pepparrot

Pepparrot

Pepparrot är rik på viatmin C och har klarat mången täppt näsa tack vare den senapsolja som utsöndras när man...