Meny

Grönsaksvåfflor

4 portioner

400 g potatis
2 morötter
75 g kikärtsmjöl (eller valfritt mjöl)
1 ägg (eller 1 msk malda linfrön blandade med 3 msk vatten)
½ knippe dill, hackad
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
4 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk bakpulver
olja eller smör att grädda våfflorna i

Riv potatis och morötter grovt. Blanda rotfrukterna med alla ingredienserna utom oljan/smöret.

Värm ett våffeljärn och pensla över olja eller smör. Häll i 1 stor msk grönsakssmet per våffla. Grädda våfflorna i ca 5 minuter, eller tills de är gyllenbruna.

Recept: Niina Snijder

Tips dill, morötter & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...