Meny

Potatis- och purjolökssoppa

4 PORTIONER

1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 liter grönsaks- eller kycklingbuljong
500 g fast potatis, skalad och skivad
1 purjolök, skivad
salt och peppar

TILL SERVERING:
4 ägg, löskokta
2 msk klippt kryddkrasse eller  finhackad persilja

Fräs lök, vitlök, lagerblad och timjan mjuka i smör i en kastrull utan att de får färg. Häll i vin och låt sjuda 5 minuter. Tillsätt buljong, potatis och purjolök och koka mjukt. Smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med ägg och örter.

Recept: Ingela Persson

Tips potatis & purjolök

Grönt

Purjolök

Purjolöken kom med romarna till Storbritannien där den blev populär bland den keltiska befolkningen, den är...