Meny

Gurksallad med druvor & mynta

4 PORTIONER

1 gurka
2 dl druvor
1 dl finskivad purjo, helst den vita delen
1 msk färskpressad limejuice och skalet från limen
2 msk mild olja
1–2 tsk hackad jalapeno
salt
2 msk hackad mynta eller basilika

Dela gurkan, skrapa ut kärnhuset (det kan sparas till exempelvis soppa) och skiva gurkan. Dela och kärna ur druvorna. Lägg gurka och druvor i en skål med purjolöken.

Vispa ihop lime och olja, vänd ner i salladen. Smaksätt med jalapeno och salt. Rör ner örter. Låt dra i ca 15 min.

Gott till fisktacos, sojamarinerad lax eller enchilladas.

Recept: Ingela Persson

Tips gurka, purjolök & vindruva

Grönt

Vindruva

Arkeologiska fynd har visat att man ända sedan yngre stenåldern har druckit vin gjort på vindruvor. Idag odlas de i...