Meny
tomatoes-4238247_1920

Tomatragu med dill & ansjovis

4 portioner

2 dl grädde
2 ansjovisfiléer med spad
4 tomater
1/2 gurka
1 lök, tunt skivad
dill

Koka upp grädden och låt sjuda tills den tjocknar. Hacka ansjovisen och rör ner i grädden. 

Dela tomaterna och gröp ur tomatkärnorna. Kärnhusen kan du spara i frysen och använda till tomatsås eller en gryta. Skär tomatköttet i bitar. Skala gurkan, skrapa ur kärnhuset och skiva i bitar. 

Smaka av grädden med ansjovisspadet och rör ner tomat, gurka och skivad lök. Vänd runt och strö i dill.

Gott till exempelvis ugnsbakad torsk, nykokt färskpotatis eller vit sparris.

Recept: Ingela Persson

Tips gurka, lök & tomat

Grönt

Dryck

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...