Meny
Morötter

Morotssoppa

4 portioner

1 lök, hackad
½ chili, hackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk ingefära, riven
400 g morötter
3 msk olja
1 tsk gurkmeja, pulver
ca 1 liter vatten
2 buljongtärningar
2 dl kokosgrädde eller havregrädde
½ citron, färskpressad saft
salt och peppar

Hacka lök, chili och vitlök. Riv ingefära och skär morötterna i bitar.

Hetta upp olja i en djup kastrull och stek löken, vitlöken, chilin och ingefäran. Tillsätt gurkmeja och rör om. 

Häll över vattnet, lägg i buljong-tärningar och morötter och låt småkoka i ca 10-20 minuter, tills mo-rötterna är mjuka. Häll i kokosgrädden och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera varm tillsammans med ett gott nybakat bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips ingefära, lök & morötter

Grönt

Ingefära

Ingefära odlas sedan mycket länge i Indien och Kina, och det är också i maträtter från dessa länder som vi ofta...