Meny

Ljummen sallad med pumpa & hasselnötter

4 portioner

1 pumpa
3 lökar, hackade
olivolja
salt och peppar
100 g rostade hasselnötter, hackade
1 sallatshuvud
Dressing:
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
4 msk olivolja
rivet skal från 1 apelsin och saft från 1/2 apelsin

Sätt ugnen på 200°. Skala pumpan, ta bort kärnhuset och skär i bitar. Fördela pumpa och hackad lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. 

Baka i ugnen i ca 30-40 minuter. Rör ihop dressingen i en skål. Riv sallaten i bitar och lägg i en stor skål. Lägg på pumpa och lök. 

Ringla över dressingen och toppa med hasselnötter.

Recept: Niina Snijder

Tips lök & pumpa

Grönt

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...