Meny

Delias pumpasoppa med rostade majskorn

6 PORTIONER

25 g smör +1 tsk smält smör till majskornen
1 gul lök, hackad
700 g pumpa, skalad, urkärnad och skuren i 2 cm stora bitar
500 g majskorn
2 1/2 dl mjölk
7 1/2 dl grönsaksbuljong

Smält smöret i en kastrull, lägg i löken och låt fräsa tills den är mjuk. Lägg därefter i pumpabitarna och hälften av majskornen. Rör om ordentligt, salta och peppra. Lägg på locket och låt grönsakerna koka mjuka på låg värme i ungefär 10 minuter. Häll därefter i mjölk och buljong. Låt alltsammans sjuda i 20 minuter.

Sätt på grillen. Blanda resten av majskornen med det smälta smöret. Bred ut på en plåt eller i en ugnsfast form, salta och peppra och rosta under grillen i cirka 8 minuter, tills kornen fått färg. Rör om efter halva tiden.

Mixa den färdiga soppan i en matberedare eller med mixerstav. Häll upp i soppskålar och strö över den rostade majsen.

Tips majs & pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...