Meny

Syltad pumpa

1 SATS

ca 500 g pumpa
1/2 apelsin
1 bit ingefära
1 lök, tunt klyftad
2 stjärnanis
1 bit hel kanel
1 msk hela svartpepparkorn

ÄTTIKSLAG:
2 dl ättiksprit, 12 %
4 dl strösocker
6 dl vatten

Halvera pumpan, gröp ur kärnorna, skär bort skalet och skär pumpaköttet i mindre jämnstora bitar.

Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull.

Skala apelsinen med potatisskalare utan att få med det vita och pressa resten. Lägg skal och saft i lagen tillsammans med skivad ingefära, lök och kryddor. Sjud cirka 5 minuter.

Lägg pumpabitarna i burkar, slå på lagen, sätt på lock och låt svalna. Klar att äta efter ca 1 vecka i kylen. Gott till exempelvis kyckling och vilt.

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...