Meny

Pumpadipp med chili

4 PORTIONER

1 liten pumpa
3 msk olivolja
salt och peppar
3 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven ingefära
2 msk crème fraiche
1–2 tsk rödvinsvinäger
ca 2 msk hackad koriander

Sätt ugnen på 200°.

Halvera pumpan och gröp ur kärnorna. Skär halvorna i klyftor, då är det enklare att skära bort skalet. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Vänd i olivolja på en ugnsplåt. Salta och peppra. Stek mjuka i ugnen, ca 15 minuter. Lägg över i en skål och låt svalna.

Mixa pumpabitarna hastigt i en matberedare eller med en stavmixer. Rör i pressad vitlök, sambal oelek, ingefära och crème fraiche. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Strö över koriander.

Gott till nachochips eller en bit bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...