Meny

Pumpapannkakor

1 sats

1 hokkaidopumpa
vatten
2 ägg
olja för stekning

Skala pumpan, ta bort fröna och skär  i bitar. Koka upp vatten och koka pumpan tills den är helt mjuk (alternativt går pumpan att baka i ugnen på 200 grader tills den mjuknat). Låt pumpabitarna svalna helt.

Mixa pumpan till en puré. Vispa ihop pumpamoset med äggen. Hetta upp olja i en stekpanna och häll pumpa­smeten i den. Stek långsamt på medelhög värme tills pannkakan är genom­gräddad. Du behöver inte steka på andra sidan, men kan om du vill. Upprepa med resten av smeten. Pannkakorna blir lite tjockare än vanliga pannkakor.

Servera pannkakan med lönnsirap eller valfria toppings. Går även att servera den som ett nyttigare mellan­mål eller lunch tillsammans med en sallad.

Tips: Om du gör mos av pumpan kan du gärna tillsätta lite av det i din vanliga pannkakssmet för mer smak.

Recept: Niina Snijder

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...