Meny

Pumparisotto

4 PORTIONER

8 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, krossade
1 msk olivolja
50 g smör
275 g risottoris, t ex arborio eller carnaroli
1 glas vitt vin
9 dl grönsaksbuljong
400 g pumpa, urtagen och skuren i centimeterstora bitar
1 handfull grovt hackad bladpersilja
100 g parmesanost, riven
salt och peppar

Fräs lök och vitlök i olivolja och smör. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut.

Slå på vin och rör om tills det har kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Lägg i pumpabitarna och persiljan samtidigt med första buljongen. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar.

Ta bort kastrullen från värmen. Häll i det sista av buljongen och parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar.

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...