Meny
jack-o-lanterns-3735386_1920

Kryddig pumpakaka

CA 12 BITAR

1 dl sötmandel
3 dl grovriven pumpa
100 g smör
3 dl strösocker
100 g rapsolja
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
TOPPING:
150 g färskost
1/2 dl florsocker
2 tsk pressad citronsaft

Baka en mjuk pumpakaka med färskosttopping – lite som en morotskaka fast ännu godare. Och om du karvar ut innanmätet försiktigt så kan pumpaskalet bli till en läskig halloween-pumpa på kuppen.

Sätt ugnen på 175°C.

Hacka mandeln grovt och blanda med pumpan.

Vispa smör och socker luftigt och tillsätt oljan lite i taget. Fortsätt vispa i ett ägg åt gången. Rör ner mandel och pumpa.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Lägg smeten i en bakpappersklädd plåt och stryk ut smeten jämnt på plåten. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.

Vispa ihop ingredienserna till toppingen, stryk ut jämnt över kakan eller servera en liten klick till istället.

 

 

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...