Meny

Rostad pumpa med mandel

4–6 PORTIONER

1 pumpa
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
4 kvistar timjan
salt och peppar
sallad

MANDELKRÄM:
1 1/2 dl saltrostade mandlar
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 dl matlagningsyoghurt
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Skala pumpan, ta bort kärnorna. Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt.

Riv vitlöken, blanda med olivolja och repad timjan. Häll det över pumpan, salta, peppra och vänd runt. Rosta i ugn ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.

Mixa 1 dl mandel i en matberedare. Tillsätt senap, vinäger och olja försiktigt i en tunn stråle. Vänd ner yoghurt, smaksätt med salt och peppar.

Hacka resterande mandel grovt. Lägg pumpan på ett fat och riv över sallad. Klicka ut mandelkrämen och strö över mandel.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips pumpa

Pumpa

Pumpa tillhör gurkfamiljen och kommer, liksom squash, från Amerika. Det finns många olika sorter, alltifrån små...