Meny

Pumpasoppa

6 portioner

1 hokkaidopumpa
1 rödlök
250 g kokta vita bönor
6 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära, hackad
1 burk kokosgrädde
400 ml vatten
1 tsk gurkmeja
1 chili
1 skvätt färskpressad citronsaft

Dela pumpan, gröp ur kärnhuset och skär den i bitar. Hacka lök och fräs i olja i en kastrull tills det fått lite färg. 

Vänd ner 3 hackade vitlöksklyftor och den hackade ingefäran. Salta och låt det fräsa i någon minut under omrörning. Rör ner gurkmeja, kokosmjölk och bönor. Häll på vatten och låt puttra under lock i ca 20 minuter, tills pumpan är mjuk. 

Pressa i resterande 3 vitlöksklyftor och mixa allt krämigt med en stavmixer. Smaksätt med salt, peppar och en skvätt citronsaft. Servera varmt.

Recept: Niina Snijder

Tips pumpa, vita bönor & vitlök

Grönt

Ägg

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...