Meny
beetroot-687251

Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt

4 PORTIONER

1 dl matolja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 dl tjockyoghurt
500 g kokta rödbetor
1 msk olivolja
½–1 tsk spiskummin
salt och peppar
½ dl hackad persilja

Värm matoljan i en kastrull försiktigt till ca 170°C. Lägg i vitlöken och fritera den gyllenbrun. Var försiktig. Lyft upp löken och låt rinna av på hushållspapper.

Låt oljan svalna, häll upp på en burk och förvara den i kylen till nästa gång vitlök ska friteras.

Smula ner löken i tjock yoghurt och smaksätt med salt och peppar. Bred ut yoghurten längs kanterna på ett fat.

Dela betorna och stek dem i olivoljan i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin.

Lägg betorna i mitten på fatet och strö över persilja. Gott som tillbehör till grönsaksfritters och ugnsrostad potatis.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbetor & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...