Smördegspizza med betor & getost
1 PLÅT
1 rulle smördeg
2 kokta betor
olivolja
1 tsk hackad rosmarin
salt och peppar
100 g getost
honung
1/2 dl hackade valnötter
Sätt ugnen på 200°.
Rulla ut smördegen på smörpapper, nagga den och grädda lätt gyllene och frasig i 5–10 min. Platta till smördegen lätt med en sked om den rest sig i ugnen.
Skiva, tärna eller skär betorna i tunna klyftor. Lägg i en skål och blanda med lite olja, rosmarin, salt och peppar. Fördela betorna på smördegen, smula över osten och ringla över honung. Strö över nötter och skär i bitar. Servera gärna med spenatsallad.
36 recept med polkabetor & Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Smörslungade polkabetor med kapris och pepparrot
- Hummus på polkabeta
- Höstig gryta med polkabetor och sötpotatis
- Inlagda rödbetor
- Rotfruktslåda
- Rödbetsjuice
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Polkabetor i citronette
- Rödbetsfalafel
- Hasselbackspolkabetor
- Ugnsrostade polkabetor & fänkål
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Krispiga polkabetor i vinägrett
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett