Inlagda rödbetor
1 sats
500 g rödbetor
1 bit pepparrot, skalad och skivad
Ättikslag:
1 dl ättikssprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
5 vitpepparkorn
Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka. Skala och skär dem i klyftor eller behåll dem hela. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och pepparkorn i en kastrull. Lägg rödbetorna i en ren burk. Täck dem med ättikslagen och lägg på några skivor pepparrot. Det sägs att rödbetorna håller längre då.
39 recept med ättika, Rödbetor & socker
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Små äppelbakelser
- Inkokta päron
- Pressgurka med äpple
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Ugnsbakad frukt
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Snabbpicklad rödlök
- Kryddig klementin
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett