Meny

Rödbetor med soja & silkestofu

4–6 PORTIONER

400 g kokta rödbetor
1/2 huvud mangold eller romansallad
50 g smör
1 vitlöksklyfta
2 msk ljus soja
svartpeppar
200 g silkestofu
1 msk furikake (kryddblandning med sesamfrön) eller rostade sesamfrön

Skär rödbetorna i klyftor och skär mangold eller romansallad i grova bitar.

Stek betorna i en klick smör i ett par minuter, riv i vitlöken och vänd ner mangold eller romansallad och låt steka med ytterligare ett par minuter.

Tillsätt resten av smöret och soja.Smaksätt med grovt malen svartpeppar och lägg på ett fat.

Skiva eller tärna silkestofu och fördela över fatet och strö över kryddblandningen furikake eller rostade sesamfrön. Gott till exempelvis rostad kål.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbetor