Meny

Betor med valnötsdressing

4 PORTIONER

600 g betor, röda, gula eller polka
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 dl hackade valnötter
salt och peppar
1 päron, i skivor
salladsblad

Lägg undan en liten beta. Koka de andra mjuka i saltat vatten. Skrubba och skiva den råa betan riktigt tunt, gärna på mandolin, lägg i kallt vatten.

Vispa ihop olja, vinäger, honung och valnötter i en skål till en dressing.

Skala betorna, skär i bitar och lägg i en skål. Rör ner dressing, smaksätt med salt och peppar. Lägg på ett fat.

Häll av vattnet från den råa betan. Vänd ihop med riven sallad, päron, lite olja, salt och peppar. Fördela över betorna. Gott till getost eller kallskuret.

Recept: Ingela Persson

Tips rödbetor