Betor med valnötsdressing
4 PORTIONER
600 g betor, röda, gula eller polka
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1 dl hackade valnötter
salt och peppar
1 päron, i skivor
salladsblad
Lägg undan en liten beta. Koka de andra mjuka i saltat vatten. Skrubba och skiva den råa betan riktigt tunt, gärna på mandolin, lägg i kallt vatten.
Vispa ihop olja, vinäger, honung och valnötter i en skål till en dressing.
Skala betorna, skär i bitar och lägg i en skål. Rör ner dressing, smaksätt med salt och peppar. Lägg på ett fat.
Häll av vattnet från den råa betan. Vänd ihop med riven sallad, päron, lite olja, salt och peppar. Fördela över betorna. Gott till getost eller kallskuret.
27 recept med Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett