Betor med getost & nötter
2–4 PORTIONER
ca 400 g rödbetor
6 msk olivolja
2 tsk honung eller lönnsirap
2 msk balsamvinäger
salt och malen svartpeppar
getost av chèvretyp
några grovhackade valnötter, ev rostade i torr panna
Skrubba rödbetorna väl under rinnande vatten så att eventuell jord försvinner. Koka dem i saltat vatten i en kastrull med lock tills de är mjuka. Skär betorna i bitar och lägg på ett fat.
Blanda olja, honung och vinäger i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla vinägretten över betorna. Smula över getost och valnötter. Gott som tillbehör.
27 recept med Rödbetor
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Inlagda rödbetor
- Rödbetsjuice
- Rödbetsjos med morot
- Rödbetschips
- Rödbetor i ugn
- Rödbetssmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Rödbetsfalafel
- Rödbetshummus
- Rödbetscarpaccio med parmesankräm
- Betor med vispad färskost
- Smördegspizza med betor & getost
- Betor med getost & nötter
- Betor med senapskräm & rucola
- Rödbetor med dillsmör & citron
- Rödbetsbiffar med svarta bönor & valnötter
- Rödbetor med mangold & pistage
- Rödbetssallad med ädelost & valnötter
- Rödbetsremoulad
- Rödbetor med soja & silkestofu
- Rödbetor, hummus & pita
- Betor med valnötsdressing
- Inlagda betor med citrus
- Rödbetor med frön & havre
- Picklade polkabetor
- Stekta rödbetor med vitlöksyoghurt
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett