Meny

Rödbetor med mangold & pistage

4 PORTIONER

400 g rödbetor
100 g mangold
1 msk mild olivolja
salt och peppar
1/2 dl fint tärnad purjolök
1 dl grovt hackade pistagenötter
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung

Koka betorna, skala och skär i grova bitar. Skär bort stjälken från mangolden. Skiva stjälken tunt, skär bladet i grövre bitar.

Stek stjälken i olja i en stekpanna på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt betor, mangoldblad och låt steka ett par minuter. Salta och peppra.

Vispa ihop purjolök, pistagenötter, olja, vinäger och honung i en skål. Vänd ner vinägretten i pannan och lägg genast upp på ett fat. Gott till gratinerad eller stekt ost, kyckling eller stekt torsk.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & rödbetor

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...