Meny
Rödbetscarpaccio1

Rödbetshummus

1 sats

250 g rödbetor
1 burk kokta kikärtor eller vita bönor
½ dl solrosfrön, gärna rostade
2 vitlöksklyftor
saften från 1 citron
3–4 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 200° . Tvätta rödbetorna noggrant och skär dem i bitar. Rosta rödbetorna i ugnen i ca 30 minuter tills de är mjuka.

Mixa de rostade rödbetorna med kikärtor eller vita bönor, solrosfrön, vitlök, citronsaft och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. 

Servera som dipp eller som pålägg.

Recept: Niina Snijder

Recept: admin

Tips citron, kikärtor & rödbetor

Grönt

Citron

Citronen odlades i Indien redan 700 år fKr och kom till Sverige via arabländerna på 1500-talet, då ofta syltad eller...