Meny

Sparris med citron- och gräslöksdressing

2–4 PORTIONER

250 g grön sparris

CITRON- OCH GRÄSLÖKSDRESSING:
1 dl majonnäs
1 msk färskpressad citron
1 msk finhackad gräslök
salt och peppar

Bryt av den lite träiga nedre delen av den gröna sparrisens stam, där den knäcks naturligt (2–3 cm). Skala sparrisen med en potatisskalare med början just under knoppen om skalet känns grovt. Lägg i kokande lättsaltat vatten i 2–5 minuter. De ska vara mjuka och ändå ha lite kärna kvar. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Vispa ihop majonnäs, citron och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis rökt lax.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & sparris

Grönt

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...