Sparris med Sauce Gribiche
2 PORTIONER
250 g grön sparris
SAUCE GRIBICHE:
1 dl majonnäs
2 kokta ägg, hackade
1 saltgurka, tärnad
1 msk kapris
1 tsk dijonsenap
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
salt och peppar
ett par droppar citron
Skala sparrisen om skalet känns grovt och skär eller bryt av den lite träiga nedre delen av stammarna. Koka sparrisarna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt, peppar och citron. Servera såsen till sparrisen som förrätt eller som tillbehör till fisk.
23 recept med Sparris
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sparris- och löksoppa
- Pizza med sparris
- Tunnbrödsrulle med sparris & tångkaviar
- Sparrisomelett
- Grön sparris med tomater & oliver
- Grön sparris med basilika & mozzarella
- Parmesangratinerad sparris
- Sparris med tångkaviar & gräddfil
- Grön sparris med parmesanost och basilika
- Sparrisrisotto
- Sparris med soltorkade tomater och parmesanost
- Sparris med citron- och gräslöksdressing
- Sallad på sparris, äpple, rättika och spenat
- Sallad på sparris, morot, zucchini och dillfrökrutonger
- Lättkokt sparris och zucchini
- Grön sparris med bresaola och citronpesto

Sparris
Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...