Meny

Parmesangratinerad sparris

2-4 PORTIONER

1 knippe grön sparris
50 g mjukt smör
25 g finriven parmesan
25 g ströbröd
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
1/2 ask salladsmix
salt och peppar
parmesan

Sätt ugnen på 200°C.

Skala sparrisen om skalet är grovt och bryt av foten. Koka sparrisen hastigt i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg sparrisen i en ugnsform.

Rör ihop smör, parmesan och ströbröd till en kräm och bred ut det på sparrisen. Gratinera i ugnen i 8-10 minuter. Se upp så att det inte bränner.

Vispa ihop olja och vinäger i en skål och vänd ner salladen precis vid servering, salta och peppra. Gott med ett härligt bröd eller som tillbehör till det mesta.

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...