Meny

Sallad på sparris, äpple, rättika och spenat

4 PORTIONER

250 g grön sparris
1 knippe rättika
1 äpple
saft av 1 citron
2 msk honung
1 1/2 dl rapsolja
200 g färsk spenat
smör
salt och peppar

Skär bort ”flikarna” längs sparrisstjälkarna med en skalkniv. Skär sparrisarna i tunna skivor på längden, gärna med mandolin. Lägg i en skål.

Riv rättikor och äpple grovt på ett rivjärn. Lägg i skålen och pressa över saft från en halv citron.

Pressa den andra citronhalvan i en separat bunke. Tillsätt honung och häll på olja i en tunn stråle under vispning så det blir en emulsion, d v s då den går ihop och tjocknar.

Repa spenaten. Stek hastigt i smör. Salta och peppra. Vänd ner i salladen. Skeda över vinägrett.

Recept: Mauritz Larsson

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...