
Grön sparris med basilika & mozzarella
1-2 PORTIONER
250 g grön sparris
1 mozzarella
basilika
salt och peppar
olivolja
Bryt av den nedre torra delen på sparrisen, skala ev om skalet känns hårt.
Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i saltat vatten, häll av och låt rinna av väl. Eller stek hastigt i olja i en stekpanna tills sparrisen mjuknar.
Lägg sparrisen på ett fat. Riv över mozzarella och basilika. Salta, peppra och ringla över olja. Njut av årets första gröna sparris!
23 recept med Sparris
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sparris- och löksoppa
- Pizza med sparris
- Tunnbrödsrulle med sparris & tångkaviar
- Sparrisomelett
- Grön sparris med tomater & oliver
- Grön sparris med basilika & mozzarella
- Parmesangratinerad sparris
- Sparris med tångkaviar & gräddfil
- Grön sparris med parmesanost och basilika
- Sparrisrisotto
- Sparris med soltorkade tomater och parmesanost
- Sparris med citron- och gräslöksdressing
- Sallad på sparris, äpple, rättika och spenat
- Sallad på sparris, morot, zucchini och dillfrökrutonger
- Lättkokt sparris och zucchini
- Grön sparris med bresaola och citronpesto

Sparris
Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...