Meny

Pizza med sparris

2 st

Pizzadeg:
12 g färsk jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk olja
½ tsk salt
1 msk socker eller honung
7–8 dl vetemjöl
Topping:
3 potatisar
250 g sparris
1 crème fraîche
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
150 g fetaost, smulad
8 små tomater, hackade
2 msk olivolja
lönnsirap

Blanda jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt, socker/honung och till sist mjölet, lite i taget. Knåda i minst 10 minuter. Strö över lite mjöl, täck med en hand-duk och låt jäsa i 1 timme.

Hyvla potatis i tunna skivor. Bryt av den nedre delen av sparrisen. Rör ihop crème fraiche med vitlök och smaksätt med salt och peppar.

Sätt ugnen på 250°. Kavla ut pizzadegen, forma till 2 pizzor och lägg på ett bakplåtspapper. Bred över crème fraîche-röran och fördela fetaost, potatis, tomater och sparris jämt över pizzan. Avsluta med att ringla över olivolja, salt och peppar om önskas. Baka av i ca 10–15 minuter. Toppa med lite mer olivolja och ringla över lönnsirap. Servera med vår pizzasallad.

Recept: Niina Snijder

Tips potatis, sparris & vitlök

Grönt

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...