Meny

Råstekt vit sparris och hollandaise på brynt smör

4 SMÅ PORTIONER

1 knippe vit sparris
smör

HOLLANDAISE PÅ BRYNT SMÖR:
250 g smör
2 äggulor
1 tsk vinäger
salt

Skär av ett par centimeter av den träiga delen av den vita sparrisens stam. Skala sparrisen noggrant med en potatisskalare med början just under knoppen. Lägg i kallt vatten med lite citronsaft i så att de inte missfärgas.

Bryn smöret till såsen. Det ska få färg och dofta en aning nötigt. Häll över i en rostfri bunke och låt svalna lite.

Vispa upp äggulor och vinäger över ett vattenbad. Tillsätt det brynta smöret i en jämn stråle under vispning när äggen har börjat tjockna. Smaksätt med salt.

Råstek sparrisen gyllenbrun i smör. Servera med såsen.

Recept: Mauritz Larsson

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...