Råstekt vit sparris och hollandaise på brynt smör
4 SMÅ PORTIONER
1 knippe vit sparris
smör
HOLLANDAISE PÅ BRYNT SMÖR:
250 g smör
2 äggulor
1 tsk vinäger
salt
Skär av ett par centimeter av den träiga delen av den vita sparrisens stam. Skala sparrisen noggrant med en potatisskalare med början just under knoppen. Lägg i kallt vatten med lite citronsaft i så att de inte missfärgas.
Bryn smöret till såsen. Det ska få färg och dofta en aning nötigt. Häll över i en rostfri bunke och låt svalna lite.
Vispa upp äggulor och vinäger över ett vattenbad. Tillsätt det brynta smöret i en jämn stråle under vispning när äggen har börjat tjockna. Smaksätt med salt.
Råstek sparrisen gyllenbrun i smör. Servera med såsen.
23 recept med Sparris
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Sparris- och löksoppa
- Pizza med sparris
- Tunnbrödsrulle med sparris & tångkaviar
- Sparrisomelett
- Grön sparris med tomater & oliver
- Grön sparris med basilika & mozzarella
- Parmesangratinerad sparris
- Sparris med tångkaviar & gräddfil
- Grön sparris med parmesanost och basilika
- Sparrisrisotto
- Sparris med soltorkade tomater och parmesanost
- Sparris med citron- och gräslöksdressing
- Sallad på sparris, äpple, rättika och spenat
- Sallad på sparris, morot, zucchini och dillfrökrutonger
- Lättkokt sparris och zucchini
- Grön sparris med bresaola och citronpesto
Sparris
Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...