Meny

Sparrisrisotto

4 PORTIONER

250 g grön sparris
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 lagerblad
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
1 msk riven parmesanost
1 msk smör
salt och vitpeppar

Skala sparrisarna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl dem i kallt vatten och skär i mindre bitar.

Fräs lök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt ris och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vin och rör om tills det har kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget, under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner sparrisbitarna, parmesanost och smör. Smaksätt med salt och peppar.

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...