Meny

Sallad med sparris och ägg

2 PORTIONER

250 g grön sparris
2 ägg
ett par sallatsblad
2 msk kryddkrasse

DRESSING:
1/2 dl majonnäs
1 msk vatten
1 tsk färskpressad citron
salt och peppar

Bryt av den lite träiga nedre delen av den gröna sparrisens stam, där den knäcks naturligt (2–3 cm). Den riktigt färska gröna sparrisen behöver oftast inte skalas. Koka nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen och låt rinna av.

Koka äggen så att gulan fortfarande är lite lös. Skala och halvera dem.

Rör ihop majonnäs och vatten. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Lägg den kokta sparrisen på ett fat tillsammans med ett par salladsblad. Lägg på äggen och strö över krasse. Salta, peppra, ringla över lite olivolja och klicka på dressingen.

Recept: Ingela Persson

Tips sparris

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...