Meny

Grön sparris med tomater & oliver

2 PORTIONER

250 g grön sparris
2 tomater
1/2 lök
1/2 dl hackade svarta oliver
1 tsk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
salt och peppar
1 näve rucola eller babyspenat

Skär eller bryt av foten på sparrisen och skala den nedre delen av sparrisen.

Koka upp vatten i en vid kastrull med salt. Koka sparrisen hastigt i vattnet, den ska bara mjukna lätt. Häll av vattnet, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Tärna tomater, lök och lägg i en skål med oliverna. Vispa ihop vinäger och olja och vänd ner i tomatsalladen. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg rucola eller spenat på en tallrik eller ett fat. Lägg på sparrisen och skeda över tomatsalladen. Gott till exempelvis risotto, vitlöksbröd eller pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips sparris & tomat

Grönt

Sparris

Grön och vit sparris är från början samma sak men den vita täcks med jord, medan den gröna får ljus och därför...