Meny

Rödlökssallad med tomat och skärbönor

4 PORTIONER

200 g skärbönor
4 msk olivolja
2 msk färskpressad lime
ett par droppar tabasco
2 rödlökar, tunt skivade
4 tomater
2 msk hackad gräslök
salt och peppar

Ansa bönorna och skär dem i mindre bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Vispa ihop olivolja, lime och tabasco i en stor skål. Vänd ner rödlöken, låt stå och dra ca 10 minuter.

Skiva tomaterna, blanda dem med bönor och rödlök. Strö i gräslök, smaka av med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips rödlök, skärböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...