Meny

Bönsallad med rödlök

2–3 PORTIONER

1 msk olivolja
1 tsk färskpressad citron
1 nypa råsocker
1 rödlök, mycket tunt skivad
200 g brytbönor, vaxbönor eller skärbönor
2 nävar mangoldskott
1/2 dl grovt hackade jordnötter
salt och peppar

Vispa ihop olja, citron och rå­socker. Vänd ner löken och låt dra i 10 minuter.

Ansa bönorna (skär skärbönorna i mindre bitar) och koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av, kyl i kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna tillsammans med mangold­skott och jordnötter i lökskålen. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips brytböna, skärböna & vaxböna

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...