Meny

Dinkelsallad med bönor och getost

4 PORTIONER

2 nävar vaxbönor eller brytbönor
1 morot
1 dl strimlad purjolök
2 nävar grovt riven sallad
2 dl kokt hel dinkel
200 g getost

VINÄGRETT:
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar

Ansa bönorna och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Skala moroten och skär den i tunna skivor på längden på mandolin eller med potatisskalare. Lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser.

Vispa ihop olja, vinäger och vänd ner i salladen. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips brytböna & vaxböna

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...