Meny

Bönsallad med soltorkade tomater

2–4 PORTIONER

ca 200 g brytbönor eller vaxbönor
4 soltorkade tomater, strimlade
1/2 dl tunt skivad purjolök
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och peppar
1/2 dl hackade rostade mandlar
1/2 dl grovt riven parmesanost

Ansa bönorna och koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av väl. Lägg bönorna i en skål tillsammans med soltorkade tomater och purjolök.

Vispa ihop olja och vinäger. Vänd ner vinägretten i bönsalladen. Salta, peppra och strö över mandel och parmesan­ost.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips brytböna & vaxböna

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...