Brytbönor med fetaost
4 PORTIONER
1 gul lök, tunt klyftad
3 msk rapsolja
250 g brytbönor, halverade på längden
1 vitlöksklyfta, finhackad
250 g tomater, tärnade
1/2 tsk salt + 1 krm svartpeppar
150 g fetaost
75 g svarta oliver
Fräs lök i olja. Tillsätt brytbönorna efter en stund. Tillsätt vitlök och tomater när löken är mjuk. Salta, peppra och rör om. Låt fräsa tills tomaterna är mjuka. Strö över smulad fetaost och oliver.
Gott till exempelvis grillad kyckling eller pasta.
28 recept med Brytböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Brytbönor med yoghurt & mynta
- Vitlöksstekt zucchini med bönor
- Vitlöksfrästa bönor
- Ugnsstekt sötpotatis med chili och brytbönor
- Tomat- och bönsallad med senap
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Tomat- och bönsallad
- Sallad på syrliga bönor, kantareller och getost
- Sallad på stekta tomater och brytbönor
- Pasta med zucchini och bönor
- Ljummen sallad på ugnsbakade tomater, äpple och bönor
- Dinkelsallad med bönor och getost
- Bönsallad med soltorkade tomater
- Bönsallad med rödlök
- Brytbönor med gyllene vitlök
- Brytbönor med fetaost
- Brytbönsallad med hasselnötter
- Brytbönor med fetaost och tomat
- Asiatiska bönor
- Bönsallad med fetaostvinägrett
- Bönor med valnötter
- Bönor med purjolök, citron och pinjenötter
Brytböna
”Haricots verts” sade man alltid för några år sedan, idag får en av våra mest använda bönor åter ofta gå...