Asiatiska bönor
4 PORTIONER
200 g bryt- eller vaxbönor
1 dl fint strimlad lök
SÅS:
3 msk japansk soja
1 tsk finhackad färsk ingefära
ett par droppar sesamolja
1 msk vinäger
1 nypa strösocker
1–2 msk rostade sesamfrön
lite peppar
Ansa bönorna och skär dem i önskad storlek. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Lägg i en skål tillsammans med lök.
Vispa ihop ingredienserna till såsen i en skål. Vänd ner i bönorna.
34 recept med Brytböna & Vaxböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Brytbönor med yoghurt & mynta
- Vitlöksstekt zucchini med bönor
- Vitlöksfrästa bönor
- Ugnsstekt sötpotatis med chili och brytbönor
- Tomat- och bönsallad med senap
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Tomat- och bönsallad
- Sallad på syrliga bönor, kantareller och getost
- Sallad på stekta tomater och brytbönor
- Pasta med zucchini och bönor
- Makrillrillette med varm vaxbönsallad
- Ljummen sallad på ugnsbakade tomater, äpple och bönor
- Dinkelsallad med bönor och getost
- Bönsallad med soltorkade tomater
- Bönsallad med rödlök
- Vaxbönor med knaprig skinka
- Vaxbönor med gyllene vitlök
- Brytbönor med gyllene vitlök
- Vaxbönor med fetaost
- Brytbönor med fetaost
- Vaxbönsallad med hasselnötter
- Brytbönsallad med hasselnötter
- Vaxbönor med fetaost och tomat
- Brytbönor med fetaost och tomat
- Asiatiska bönor
- Bönsallad med fetaostvinägrett
- Bönor med valnötter
- Bönor med purjolök, citron och pinjenötter
Vaxböna
Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...