Sallad på syrliga bönor, kantareller och getost
2 PORTIONER
200 g vaxbönor eller brytbönor
2 msk ättiksprit, 12%
1 msk honung
1/2 tsk salt
200 g kantareller
smör
peppar
100 g getost, smulad
(hackade hassel- eller valnötter)
Ansa bönorna, dvs skär bort ändarna. Lägg bönorna i kokande vatten i ca 30 sekunder. Häll av vattnet och blanda bönorna med ättika, honung och salt.
Stek svampen hastigt i smör. Salta och peppra. Servera den tillsammans med bönor och getost. Det är gott med grovt hackade hassel- eller valnötter och lite extra honung till.
34 recept med Brytböna & Vaxböna
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Brytbönor med yoghurt & mynta
- Vitlöksstekt zucchini med bönor
- Vitlöksfrästa bönor
- Ugnsstekt sötpotatis med chili och brytbönor
- Tomat- och bönsallad med senap
- Tomat- och bönsallad med fetaost och örtolja
- Tomat- och bönsallad
- Sallad på syrliga bönor, kantareller och getost
- Sallad på stekta tomater och brytbönor
- Pasta med zucchini och bönor
- Makrillrillette med varm vaxbönsallad
- Ljummen sallad på ugnsbakade tomater, äpple och bönor
- Dinkelsallad med bönor och getost
- Bönsallad med soltorkade tomater
- Bönsallad med rödlök
- Vaxbönor med knaprig skinka
- Vaxbönor med gyllene vitlök
- Brytbönor med gyllene vitlök
- Vaxbönor med fetaost
- Brytbönor med fetaost
- Vaxbönsallad med hasselnötter
- Brytbönsallad med hasselnötter
- Vaxbönor med fetaost och tomat
- Brytbönor med fetaost och tomat
- Asiatiska bönor
- Bönsallad med fetaostvinägrett
- Bönor med valnötter
- Bönor med purjolök, citron och pinjenötter
Vaxböna
Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...