Meny

Bönsallad med fetaostvinägrett

2 PORTIONER

en näve brytbönor, vaxbönor eller skärbönor
1 burk kokta stora vita bönor, sköljda och avrunna
2 tomater, i mindre bitar
1/2 gurka, skivad
1 rödlök, skivad
några salladsblad
olivolja
rödvinsvinäger

Fetaostvinägrett:
100 g fetaost, smulad
1 msk vatten
1 tsk rödvinsvinäger
3 msk god olivolja
salt och peppar

Ansa de färska bönorna, d v s skär bort ändarna. Skär dem eventuellt i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten i några minuter. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.

Blanda salladsingredienserna i en skål. Stänk över några droppar olja och vinäger.

Blanda fetaost, vatten och vinäger i en skål. Mixa i olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner vinägretten i salladen.

Servera som förrätt med rostat bröd eller som sallad till exempelvis fisk eller grillat.

Tips brytböna

Brytböna

”Haricots verts” sade man alltid för några år sedan, idag får en av våra mest använda bönor åter ofta gå...