Meny

Tomat- och bönsallad

4 PORTIONER

150 g brytbönor eller vaxbönor
1 burk cannellinibönor, ca 400 g
250 g körsbärstomater, halverade
1/2 rödlök, tunt skivad
2 msk hackad färsk mynta
1 msk hackad bladpersilja
salt och peppar

VINÄGRETT:
1 msk färskpressad citron
3 msk riktigt god olivolja

Koka brytbönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Kyl dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda brytbönorna med cannellinibönor, tomater, lök och örter i en skål.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Vänd ner den i bön- och tomatsalladen. Smaksätt med salt och peppar.

Tips brytböna, tomat & vaxböna

Grönt

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...