Meny

Makrillrillette med varm vaxbönsallad

2–4 PORTIONER

2 rökta makrillfiléer (eller rökt sik)
2 tsk riven färsk pepparrot
1 msk fint skuren gräslök
1 1/2 msk pressad citron
4 msk crème fraiche

BÖNSALLAD:
ca 200 g vaxbönor
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk frön från färsk krondill
salt och peppar

Dela makrillköttet med en gaffel så det blir löst och trådigt. Rör i pepparrot, gräslök, citron och crème fraiche.

Ansa bönorna och koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Blanda bönorna med citron och olja. Krydda med färsk krondill, salt och peppar.

Recept: Tina Hellberg

Tips vaxböna

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...