Meny

Potatissallad med fläsk och bönor

4 PORTIONER

5–6 stora potatisar
ca 250 g brytbönor eller vaxbönor
200 g sidfläsk i bit
1 msk smör
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad gräslök
3/4 dl vitvinsvinäger

Koka potatisen med skal tills den är mjuk. Låt ånga av och svalna.

Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten tills de blir mjuka, men ändå har en viss spänst, 6–10 minuter. Låt rinna av i durkslag.

Tärna sidfläsket i centimeterstora tärningar och stek dem i smör. Skala potatisen och skär den i ­ganska tjocka skivor.

Lägg de varma bönorna i en ­salladsskål och strö över potatis­skivorna, persiljan och gräslöken. Häll fläsket med stekfett och allt över det hela.

Koka ihop vinägern till hälften. Häll över salladen och servera.

Recept: Jens Linder

Tips brytböna, potatis & vaxböna

Grönt

Lite annat

Vaxböna

Vaxbönan är helt enkelt en grön böna som saknar pigment och istället är gul. Liksom sin gröna syster äts den med...