Meny

Korv med ugnsstekt potatis och paprika

4 PORTIONER

2 paprikor (eller ramiro), i grova bitar
1–2 rödlökar, klyftade
400 g potatis, skalad och tunt skivad
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 nypa chilipulver
salt och peppar
6–8 kryddstarka korvar, t ex chorizo

Sätt ugnen på 200°.

Blanda paprikor, lök och potatis på en ugnsplåt.

Vispa ihop olivolja, vitlök och chili-pulver i en skål. Häll blandningen över grönsakerna. Salta, peppra och rör runt ordentligt. Stek i mjuka och gyllebruna i ugnen, ca 20 minuter.

Picka korvarna och stek dem i en stekpanna. Lägg korvarna på grön-sakerna i ugnen. Låt steka med i ett par minuter.

Gott med en klick crème fraiche och lite grönsallad till.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...