Meny

Rostad paprikakräm

1 SATS

1 röd paprika, halverad och urkärnad
1/2 lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
1/2 tsk torkad timjan eller rosmarin
salt och peppar
1 msk smör
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk rostade solrosfrön

Sätt ugnen på 225°.

Vänd paprika, lök och vitlök i oliv­olja, örter, salt och peppar på en plåt. Lägg paprikorna med skalsidan upp. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 20 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen, täck med aluminiumfolie och låt stå i 10 minuter. Dra skalet av paprikan och mixa resten slätt tillsammans med smör, vinäger och solrosfrön. Smaksätt med salt och peppar.

Gott till grillat.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...