Meny

Paprikasås

4 PORTIONER

250 g paprika
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
1 msk vinäger
1/2 dl vatten
1 dl grädde

Skala paprikorna, ta bort kärnhuset och skär i grova bitar. Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar. Fräs paprika, lök och vitlök i hälften av oljan i en vid kastrull tills det mjuknar.

Tillsätt sambal, vinäger, vatten och grädde. Låt puttra i ca 5 minuter.

Mixa till en slät kräm i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt resten av oljan, smaksätt med salt och peppar.

Gott till exempelvis ugnsbakad aubergine, sötpotatis eller kryddiga korvar.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...