Meny

Tortilla med chorizo och grönsaker

4 PORTIONER

4 chorizo, skivade
4–5 kokta potatisar, i bitar
1 paprika, tärnad
1 zucchini, tärnad
1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
olivolja
salt och peppar
5 ägg
5 dl gräddmjölk
1 dl grovt riven manchego (hård fårost)

Sätt ugnen på 175°.

Stek korv och grönsaker, lite i taget, i olivolja tills de fått lite färg. Salta, peppra och lägg över i en ugnssäker form vartefter de blir klara.

Vispa ihop ägg och gräddmjölk i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll ner blandningen i formen och strö över ost. Stek i ugnen tills äggen känns fasta och har fått lite färg, ca 40 minuter. Servera med sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips paprika, potatis & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...